Plzeň-Lhota. Foto: Archiv Plzenoviny.cz

Lhotští zastupitelé nesouhlasí s online přenosem jejich jednání

Zastupitelé městského obvodu Plzeň 10-Lhota dospěli na svém posledním zasedání k „zajímavému“ rozhodnutí. I přes snahu místního sdružení SNK Pro Vás, kladného stanoviska Správy informačních technologií města Plzně a jednoznačných výsledků ankety mezi obyvateli obvodu rozhodli o tom, že nesouhlasí s online přenosem jednání zastupitelstva.

Diskuse nad tímto bodem proběhla dle regulí jednacího řádu a jako hlavní námitkou se stal fakt a obava z toho, že po jednání bude někdo obtěžovat starostku Zdeňku Hončarovou (ODS) a domáhat se případného vysvětlení jejích názorů a postojů. Dalším důvodem byla zmínka paní starostky, že pokud někdo chce něco vyjádřit a slyšet, má přijít a účastnit se.

I přes námitku místních, že není v možnostech obvodu pojmout na jednání větší množství občanů a vysvětlení, že zastupitel je právě od toho, že zastupuje voliče právě v těchto případech, aby se oni sami nemuseli účastnit, se nepovedlo názor většiny zastupitelů změnit.

Jak uvádí lhotský informační portál, pro on-line přenos by hovořila i současná epidemiologická situace, technologická připravenost města k řešení i další důvody jako například možnost účastnit se „na dálku“ i občanům, kteří jsou nemocní, v práci nebo nemají možnost se osobně účastnit třeba z důvodu hlídání dětí.


 

Sdílejte:
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si Plzeňoviny na domovskou stránku Seznam.cz.

 
 



Tipy z kalendáře akcí: