Foto: Divadlo Pluto

Do Divadla Pluto je možné vrátit vstupenky na všechna představení

Divadlo Pluto se rozhodlo vrátit peníze všem divákům, kteří u sebe doposud mají vstupenky na některé z neuskutečněných představení. Fanouškům ale nabídne i možnost vyměnit vstupenku za poukázku ve stejné hodnotě na výběr jakékoliv inscenace poté, co budou divadla zase otevřená.

„K tomuto kroku jsme se rozhodli na základě četných dotazů od diváků, kteří u sebe stále mají platné vstupenky, ale žijí v totální nejistotě, kdy k nám budou moci zase přijít,“ vysvětluje Jindřiška Kikinčuková. „Jsou i tací, kteří u sebe stále mají vstupenky na představení z jara minulého roku a my jsme jim vypsali leckdy už třetí náhradní termín. Diváci v tom mají zmatek a my tak chceme do nové sezony vstoupit s čistým stolem,“ dodává principálka Divadla Pluto.

„Chceme být k divákům féroví, a tak jim nabízíme několik variant. Buď si mohou nechat vrátit vstupné, anebo svou vstupenku mohou vyměnit za poukázku ve stejné hodnotě, která bude platná do konce tohoto kalendářního roku. Diváci tak dostanou možnost vybrat si z nabízených představení od září do prosince,“ upřesňuje umělecký šéf doubraveckého souboru Jiří Bláha. „Pokud by pandemie dále přetrvávala, termín platnosti poukázky by se samozřejmě prodlužoval,“ říká Bláha.

Třetí možností je nechat platné vstupenky propadnout a stát se tak nepřímým a anonymním dárcem ve stále trvající akci „3P – Podrž Pluto, prosím“, v rámci které mohou fanoušci této scény poslat finanční příspěvek v jakékoliv výši na účet divadla. Výměny za poukázky a vracení vstupenek bude možné každý čtvrtek od 6. května do 30. června 2021 od 15 do 19 hodin v pokladně Divadla Pluto.

„Soukromé Divadlo Pluto, které v dubnu oslavilo už 23.narozeniny, nezahálí ani v době karantény a natáčí svůj původní internetový seriál Padesát odstínů korony. Na zahájení další sezony se připravuje také zkoušením nové komedie. Pluťáci tentokrát vsadili na jistotu a od září uvedou klasickou francouzskou komedii Blbec k večeři s Pavlem Kikinčukem a Danielem Rousem v hlavních rolích,“ doplňuje svého kolegu principálka divadla.

Na dobu neurčitou budou také od nové sezony staženy z repertoáru dva muzikály – My Fair Lady a Každý má svého Leona s Kamilou Kikinčukovou v hlavních rolích obou „trháků“ Pluta. Ta se totiž připravuje na roli podstatně důležitější. Na podzim se stane již dvojnásobnou maminkou. Přinášíme Vám krátký rozhovor s dcerou principálky divadla.

Jak moc pandemie zasáhla do Vašeho profesního života a dokážete na ni najít i něco pozitivního?

Zasáhla mě zásadně asi jako všechny mé kolegy. Po mateřské jsem se těšila a plánovala, jak budu zase zkoušet a hrát v plzeňském Plutu, ale i v pražské Ypsilonce. Ale covid mi bohužel zhatil plány. Ale vždy se řídím heslem, že všechno špatné je i pro něco dobré a že pořád může být i hůř… Užívám si společně s manželem nejkouzelnější období malého syna Jindříška a využívám i volna na nové zahrádce. Tato doba mi udělala jasno v tom, že prioritou je zdraví a rodina.

S Leonem jste se pořádně ještě nesžila, s jevištním partnerem Radkem Zimou jste odehráli pouze tři představení. Jaký bude podle Vás návrat k tak nelehké roli, až se vrátíte z druhé mateřské?

Celý proces zkoušení nás čeká od začátku. Je pravda, že si texty a písně průběžně opakuji, tak už to snad nebude tak náročné. Spíš si teď nedovedu představit, jak skloubím zkoušení a hraní s dvěma dětmi… Role maminky mě totiž strašně moc baví a naplňuje.

Myslíte, že dvojnásobné mateřství může změnit i Váš přístup k rolím jako je Líza Doolitelová nebo Sonia Walsková?

Přesně tuhle otázku jsem si sama pokládala, když jsem měla v bříšku Jindřicha, protože přeci jen mateřství ženu hodně změní. A je to také zkouška, jak obstojí manžel. Myslím, že mi mateřství pomohlo utřídit si priority, být si sebou více jistá a víc si stát za tím, co si myslím…

Jak se podle Vás změní divadla, až se zase otevřou a bude možné hrát?

Bude určitě nějaký čas trvat, než se dostaneme do starých zaběhlých kolejí. Myslím si, že ze začátku se lidé budou obecně bát shromažďování. Ale věřím, že ten kdo má divadlo opravdu rád, projde třeba i testem, aby se mohl po té době, co to nešlo, pobavit.


 

Sdílejte:
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si Plzeňoviny na domovskou stránku Seznam.cz.

 
 



Tipy z kalendáře akcí: