Foto: ÚMO 3

Děti na Borech si mohou hrát v letadle

Osm metrů široký a tři metry vysoký kovový dolnoplošník dělá nově radost dětem na Borech. Herní prvek v blízkosti dvou základních škol – 26. ZŠ a 11. ZŠ, známé jako Růžovka a Šedivka, obsahuje kovové a lanové překážky, nechybí mu ani sedátko a knipl.

Prvek nechal postavit centrální plzeňský obvod. „Po diskuzích, které proběhly s vedením obou základních škol a s rodiči žáků, vyplynula potřeba umístit do blízkosti škol herní prvek pro starší děti. Místo se přímo nabízelo, neboť zde bylo nevyužívané hřiště a v okolí se nacházejí prvky pro menší děti. Ty pro všechny nejen nestačily, ale pro ty starší se ani nehodily. Letadlo tak zapadne do nové koncepce, kdy prostranství by nyní mělo fungovat tak, že malé dítě, které jde vyzvednout s maminkou staršího sourozence do školy, si vyhraje na menších prvcích a cestou zpátky si tak obě děti najdou to své,“ uvedl starosta třetího městského obvodu David Procházka.

V dané lokalitě se totiž nachází i další herní prvky, mimo jiné jedno z autíček v podobě vozu Policie ČR, které zde obvod instaloval jako poděkování složkám IZS po covidových vlnách. Další autíčka nesou znaky Městské policie, hasičů a sanitky a jsou umístěna na dětských hřištích MO Plzeň 3. Na místě navíc zůstává i oblíbený basketbalový koš.

Letadlo na borech - hřiště
Foto: ÚMO 3

Vybrané letadlo je v takzvaném „antivandalském“ provedení. Je vytvořeno z kovových trubek a lan a odpovídá moderním celoevropským trendům.

„Letadlo nás sice vyšlo na zhruba dva miliony korun, ale pokud uvážíme, z čeho je vyrobeno, v jaké kvalitě, a že cena zahrnuje i nutnou dopadovou plochu a nezbytné certifikáty, je odpovídající. Zároveň jsem rád, že zařazováním tohoto druhu prvků budeme do budoucna snižovat náklady na jejich údržbu, které oproti prvkům ze dřeva předpokládáme výrazně nižší,“ vysvětluje Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3.

Zdroj: ÚMO 3

 

Sdílejte:
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si Plzeňoviny na domovskou stránku Seznam.cz.

 
 


O Autorovi:

Plzeňačka, která se aktivnímu psaní věnuje od roku 2017, je hybnou silou několika magazínů. Myslí především na čtenáře a aktuální témata zpracovává do jednoduché a čtivé formy.


Lucie Čechová

Plzeňačka, která se aktivnímu psaní věnuje od roku 2017, je hybnou silou několika magazínů. Myslí především na čtenáře a aktuální témata zpracovává do jednoduché a čtivé formy.

Tipy z kalendáře akcí: