Burger Street Festival veze do Plzně početný line-up i burger na míru
Jedinečná sestava burgermakerů, finalista Masterchef Česko & Slovensko, hvězdný Roman Paulus a speciální burger na míru k tomu! Burger Street Festival se vrací do areálu Plzeňského Prazdroje s víc než šedesátkou burgerových variací, poctivými hranolky a dalšími pochoutkami. Letos přidává specialitu navíc: jedinečný burger v limitované edici vytvořený na základě přání fanoušků přímo Plzni na míru!
„Fanoušci na stránce facebookové události navrhovali typické ingredience, které se podle nich do plzeňského burgeru hodí. Woodsman Burger & Grill na základě jejich přání v limitované edici vytvoří jedinečný burger. Bude k dostání jen o festivalovém víkendu,“ slibuje pořadatel největšího putovního street food festivalu Bedřich Snášel.
Se svým týmem veze do Plzně jednu z nejpočetnějších sestav burgermakerů z celé letošní festivalové šňůry. Čtrnáct burgermakerů nabídne desítky burgerových variací, u vybraných prodejců i bezlepkové. Na spláchnutí samozřejmě dostatek místního piva.
V sestavě nechybí jména, která každý znalec hledá jako záruku, že dostane opravdu ty nejlepší tuzemské burgery. Ať už je to loňský vítěz v návštěvnické anketě U Dřeváka Beer&Grill a jeho jedinečné bulky z preclíkového těsta nebo českobudějovičtí JJ Grill Bill s nabídkou deseti burgerových variací. Svůj koncept Blbý vařečky přijede do Plzně představit Jan Vorel, finalista předloňského Masterchef Česko & Slovensko.
Roman Paulus bude jednou z hvězd nedělního doprovodného programu. Ve své cooking show představí své umění na grilu i tipy a triky na přípravu jeho specialit.
Nezapomeňte si nechat místo na pořádné hranolky a sladkou tečku
K festivalu už kromě tradičních hranolek, které zajistí Fries Factory patří neodmyslitelně i The Golden Corn Dog–párky obalované v těstíčku z kukuřičné mouky.
Milovníci sladkého by na festivalu neměli vynechat stánek s Los Churros a stále oblíbenější bubble waffle, které přivezou ChiBubbles. Sladkou tečku si mohou užít i lidé s alergií na lepek–ve stánku Judyth Sweet Art ochutnají makronky vyrobené z mandlové mouky.
Dobrodružnější povahy se mohou občerstvit na stánku GRIG, kde najdou hmyzí dobroty v rozličných úpravách – od cvrččích čipsů přes hmyz v čokoládě až po sušené červíky s celou plejádou příchutí. Když dáte předsudky stranou, uvidíte, jak chutné jsou hmyzí dobroty.
Jednotliví prodejci mezi sebou zabojují i o přízeň návštěvníků. Za každý burger, který snědí, mohou dát jeden hlas svojí oblíbené burgrárně. „Hlasování letos probíhá opět elektronicky, hlasovací systém jsme ale ještě zjednodušili a je maximálně komfortní. QR kód se vstupem do hlasovací aplikace najdou lidé u každého prodejce, systém si navíc pamatuje předvyplněné údaje, hlasovat tedy jde opravdu na pár kliknutí,“ říká Bedřich Snášel. Z hlasů vzejde nejen trojice nejoblíbenějších burgermakerů, kteří se budou moci chlubit prestižní medailí, ale i tři vítězové, kteří dostanou vouchery na burgery v celkové hodnotě 3500 korun.
Festival se koná na nádvoří Plzeňského Prazdroje od pátku 30. srpna do neděle 1. září. Burgermakeři své grily rozpálí v pátek už v deset hodin dopoledne, otevřeno je každý den do deváté večerní, v neděli festival skončí o hodinu dříve.